Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ο ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΔ 164

Ο ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΔ 164
Το Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας επαναφέρει στη δημοσιότητα για ακόμη μια φορά, το επίμαχο ζήτημα του αποκλεισμού του δικαιώματος εργασίας πολλών συναδέλφων γεωπόνων λόγω εφαρμογής του Π.Δ. 164/2004.
Αφορμή αποτέλεσε η δημοσίευση της λίστας εν δυνάμει εργαζόμενων γεωπόνων στον ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν και στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, υπέβαλλαν αίτηση 2672 γεωπόνοι εκ των οποίων οι 76 είναι απορριπτόμενοι λόγω αποκλεισμού τους από την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004.
Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας πρωτοστάτησε από τον Μάιο του 2007 με εκτενείς αναφορές στους αρμόδιους Υπουργούς για τις ολέθριες επιπτώσεις στον κλάδο του εν λόγω Π.Δ., οι οποίες άρχισαν ήδη να διαφαίνονται.
Ενδεικτικά δημοσιοποιείται σύνοψη της επιστολής που είχε αποστείλει το Δ.Σ. του Συλλόγου στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ζώη: «Σύμφωνα με τα επίμαχα άρθρα του Π.Δ. 164/19-7-2004, πληθώρα γεωπόνων με την συμπλήρωση 24μήνου εργασίας (όχι κατ’ ανάγκη διαδοχικών συμβάσεων) στον ίδιο εργοδότη του Δημοσίου δεν μπορεί να ξαναυπογράψει σύμβαση με τον ίδιο εργοδότη. Τα εν λόγω άρθρα πλήττουν κυρίως τον γεωπονικό κλάδο καθώς πολλοί γεωπόνοι απασχολούνται εποχικά σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι εν λόγω συμβάσεις αποτελούν λύση ανάγκης και βιοπορισμού για πολλούς γεωπόνους, οι οποίοι καλούνται τώρα να έρθουν αντιμέτωποι με την ανεργία».
Παρόλες τις συναντήσεις και τις επιστολές από το 2007 έως σήμερα δεν έχει αλλάξει η κατάσταση και ούτε γίνεται κάποια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του Π.Δ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου συμμερίζεται την αγωνία και αγανάκτηση των συναδέλφων γεωπόνων και θα έχει για πολλοστή φορά συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: