Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Θέλουν να δουν τον Χατζηγάκη οι μηλοκαλλιεργητές Ζαγοράς

Θέλουν να δουν τον Χατζηγάκη οι μηλοκαλλιεργητές Ζαγοράς
Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στη Ζαγορά συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, στις 14/6, αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς, Μακρυρράχης και Πουρίου.
Οι αγρότες παρουσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για καίρια ζητήματά τους που αφορούν στην μηλοκαλλιέργεια και έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση της μελέτης εφαρμογής της αναδιάρθρωσης της μηλοκαλλιέργειας του Πηλίου, την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να συμπεριλαμβάνονται όλες οι ζημιές που πλήττουν την αγροτική παραγωγή, την άμεση καταβολή των ενισχύσεων της αφορίας αλλά και της μικροκαρπίας των μήλων του 2008 από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ κ.λ.π.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προγραμματιστεί – όπως είχε γράψει και το Agronews – συνάντηση για αύριο Τρίτη 17/6 με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Ζαγοράς δεν θα πραγματοποιηθεί. Μετά την συγκέντρωση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου εξέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών.
Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει:
1) Καταδικάζουμε την απουσία των κυβερνητικών οργάνων του ΥΠΑΑΤ από την συγκέντρωση μας.
2) Ζητάμε την προώθηση και την άμεση χρηματοδότηση της μελέτης εφαρμογής της αναδιάρθρωσης της μηλοκαλλιέργειας του Πηλίου που έχει εκπονηθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και βρίσκεται στο ΥΠAΑΤ.
3) Ζητάμε την ένταξη των κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης της μηλοκαλλιέργειας του Πηλίου στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του ΥΠΑΑΤ.
4) Ζητάμε την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να συμπεριλαμβάνονται όλες οι ζημιές που πλήττουν την αγροτική παραγωγή.
5) Ζητάμε την άμεση καταβολή των ενισχύσεων της αφορίας αλλά και της μικροκαρπίας των μήλων του 2008 από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.
6) Ζητάμε να συναντηθούμε άμεσα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και σε περίπτωση άρνησης του, θα το επιδιώξουμε με κάθοδό μας στην Αθήνα για να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματά μας και
7) Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις, μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα παραπάνω αιτήματά μας.
ΠΗΓΗ:AGRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: