Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Στη Ρηγίλλης οι εργαζόμενοι στην «Αγρογή»

Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην εταιρεία «Αγρογή», οι οποίοι τελούν υπό απόλυση καθώς προσελήφθησαν προεκλογικά. Τη στήριξή τους προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του κόμματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπρόσληψής τους, αν η Ν.Δ. εκλεγεί στην κυβέρνηση.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για "επιλεκτικές απολύσεις" και "πολιτικές διώξεις", τόσο στην περίπτωση της "Αγρογής" όσο και στη μη ανανέωση συμβάσεων στο μετρό. Εκτίμησε ότι οι απολύσεις θα καταπέσουν στα δικαστήρια και δεσμεύτηκε ότι η Ν.Δ. θα τους στηρίξει. "Αύριο, με τη ψήφο των Ελλήνων, η ΝΔ θα επαναφέρει τη νομιμότητα σε όλους τους τομείς", είπε.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημ. Δήμας, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι το "λουκέτο" στην εταιρεία θα δυσχεράνει τη διαδικασία παροχής των κοινοτικών επιδοτήσεων. "Του χρόνου, αν απολυθούν αυτοί οι υπάλληλοι, είναι πολύ δύσκολο να δοθούν, εκτός και αν εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες", σημείωσε.
Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Δημήτριος Δήμας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :
Δ. ΔΗΜΑΣ: Είμαι ο Πρόεδρος του Σωματείου της εταιρείας «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.», και με μια αντιπροσωπεία εργαζομένων, ήρθαμε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις που θέλει η κυβέρνηση να γίνουν στην εταιρεία μας. Προσπαθεί να απολύσει 270 άτομα, τα οποία έχουν προσληφθεί με απολύτως νόμιμο τρόπο και είναι αορίστου χρόνου, είναι μόνιμοι υπάλληλοι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και γιατί θέλουν να σας απολύσουν;
Δ. ΔΗΜΑΣ: Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αρμοδιότητα της εταιρείας έχει τελειώσει, πράγμα που δεν είναι αληθές, γιατί αυτή η αρμοδιότητα μεταφέρεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι ένα έργο το οποίο γίνεται για να δοθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις, που -όπως είδατε- φέτος δόθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Και του χρόνου, αν απολυθούν αυτοί οι υπάλληλοι, είναι πολύ δύσκολο να δοθούν, εκτός και αν εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς είστε αορίστου χρόνου;
Δ. ΔΗΜΑΣ: Αορίστου χρόνου υπάλληλοι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δημόσιοι υπάλληλοι ουσιαστικά.
Δ. ΔΗΜΑΣ: Ανοίγουν την «κερκόπορτα» για την άρση της νομιμότητας, όπως καταλαβαίνετε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι, που απολύονται.
Δ. ΔΗΜΑΣ: Ελπίζουμε η κυβέρνηση να καταλάβει ότι αυτή η πολιτική δεν είναι κοινωνική και να το αναιρέσει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα συναντηθείτε και με τα υπόλοιπα κόμματα;
Δ. ΔΗΜΑΣ: Θα προσπαθήσουμε να συναντήσουμε όλα τα κόμματα, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ

Ζήτησε αναίρεση της κυβερνητικής απόφασης και πρόσθεσε ότι θα επιχειρήσει να συναντηθεί και με τα υπόλοιπα κόμματα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=178430
Δημοσίευση σχολίου