Την τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή γεωτεχνικών, εκλεγμένων στα ανώτερα όργανα διοίκησης του Επιμελητηρίου (Διοικητικό Συμβούλιο και Διοικούσες Επιτροπές) πραγματοποίησε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αναπτύχθηκε διάλογος και εκφράστηκαν απόψεις για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και έντονος προβληματισμός από όλα σχεδόν τα παρευρισκόμενα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο Επιμελητήριο και την οικονομική του βιωσιμότητα υπό τις συνθήκες της παρούσας οικονομικής κρίσης και ύφεσης και μετά την δραματική απομείωση των αποθεματικών του από την Τ.Τ.Ε. λόγω PSI.
Στο τέλος της εκδήλωσης εκδόθηκαν και τρία ψηφίσματα που αναφέρονταν στην ανάληψη δράσεων για την ενίσχυση της Γεωτεχνικής Επιχειρηματικότητας, της Επαγγελματικής Διασύνδεσης και της πρoσβασιμότητας στην αγορά εργασίας για τους Γεωτεχνικούς, στην συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε αναπτυξιακά - επιμορφωτικά προγράμματα που εξυπηρετούν τους σκοπούς ίδρυσης του καθώς και για την πορεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Συγκεκριμένα η θεματολογία των κύριων εισηγήσεων ήταν η παρακάτω:
-«Η αξιοποίηση της Γεωθερμίας στην ανάπτυξη της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης », Εισηγητής: Ζ. Μυστακίδης, Πρόεδρος της ΔΕ του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Αφορούσε σε γενικές γραμμές την υπάρχουσα κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης της Γεωθερμίας για τον πρωτογενή τομέα κυρίως στις Π.Ε. Σερρών και Καβάλας
-«Η οικονομική βιωσιμότητα του Επιμελητηρίου στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης», Εισηγητής: Ε.Σπυρίδης , Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Αφορούσε κυρίως την οικονομική κατάσταση του Επιμελητηρίου μετά την δραματική απομείωση των αποθεματικών του από την Τ.Τ.Ε. λόγω PSI.
-«Συντονισμός Δράσεων Κεντρικής Υπηρεσίας και Παραρτημάτων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Εισηγητής: Σ.Μάμαλης , Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.). Περιελάμβανε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και των παραρτημάτων του.
Πέραν των ανωτέρω εισηγήσεων παρουσιάστηκαν και 2 ενδιαφέρουσες προτάσεις από το μέλος του Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Παναγιώτη Γούλα με τίτλο α) Πρόταση για την δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για ανέργους πτυχιούχους Γεωτεχνικών σχολών και β) Πρόταση για την πρακτική άσκηση 600 νέων Δασολόγων για πρακτική άσκηση σε δασικούς συνεταιρισμούς εργασίας.
Natura Hellas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου