Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Τα τρία κομμάτια του ΕΛΓΑ

3elgaΣτα τέσσερα νομοσχέδια που έχει καταθέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον αγροτικό τομέα περιλαμβάνεται και αυτό που αφορά τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή. Οι υπηρεσίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμπληρωθούν από νέα ασφαλιστικά προγράμματα και καλύψεις και θα μοιρασθούν σε τρεις νέους φορείς:

1. Ο πρώτος θα αναλάβει τα ΠΣΕΑ, δηλαδή τις αποζημιώσεις που αναλαμβάνει απ’ ευθείας το κράτος μετά από μεγάλες θεομηνίες που οδηγούν σε καταστροφές της αγροτικής παραγωγής.

2. Ένας δεύτερος φορέας θα έχει αρκετές ομοιότητες μ’ αυτό που είναι σήμερα ο ΕΛΓΑ καθώς θα βασίζεται σε μια ελάχιστη εισφορά όλων των αγροτών και θα προσφέρει κάλυψη για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις ζημιών.

3. Ο τρίτος φορέας θα δημιουργεί με το εν λόγω νομοσχέδιο, θα βασίζεται στη συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα αναλαμβάνει την ασφαλιστική κάλυψη κάποιων εξαιρετικών κινδύνων, θα έχει υψηλό κόστος για τους ασφαλισμένους, αλλά και θα παρέχει σοβαρότατη κάλυψη στις περιπτώσεις που με βάση τις αντίστοιχες συμβάσεις θα οφείλει να παρεμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: