Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Στις 19 Μαρτίου η συζήτηση για τους δασικούς χάρτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας

 

Στις 19 Μαρτίου η συζήτηση για τους δασικούς χάρτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από τρεις αναβολές. Το αρμόδιο Υπουργείο ήρθε και με νόμο προσπάθησε να δημιουργήσει ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο να προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους που αδικήθηκαν με την προηγούμενη ανάρτηση των δασικών χαρτών και είδαν τις πατρογονικές περιουσίες τους να χαρακτηρίζονται δάση. 
Ωστόσο δασολόγοι και το ΓΕΩΤΕΕ στράφηκαν εναντίον αυτού του πλαισίου και κινήθηκαν νομικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Βλέποντας όμως την αδικία που υπάρχει και το παράλογο του ζητήματος, μιας και οι εν λόγω περιοχές καλλιεργούνται εδώ και πολλά χρόνια και αποδεδειγμένα δεν είναι δάση, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας στράφηκε εναντίον του ΓΕΩΤΕΕ αποφασίζοντας ΟΜΟΦΩΝΑ την άσκηση παρέμβασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της ισχύος της ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/3.7.2020 (ΦΕΚ 2773/τ.Β`/8-7-2020) απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε κοινή γραμμή με τους Γεωπονικούς Συλλόγους Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδος και Ευρυτανίας. και για την απόρριψη της της υπ’ αριθμ. κατάθεσης Ε1998/2020 Αίτηση Ακυρώσεως της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Π.Ε.Δ.Δ.Υ.) και του ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.). που εκδικάζεται ενώπιον της Ολομέλειας. 
 
Ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Λάμπρος τόνισε πως φάνηκε με την ανάρτηση των δασικών χαρτών να υπάρχει μία αύξηση του δασικού αποτυπώματος κατά 20% από το 1992 έως και σήμερα, με αποτέλεσμα περίπου το 70% της χώρας θεωρητικά να αποτελείται από δάσος. θλίψη για το ΓΕΩΤΕΕ. Είναι εκτός πραγματικότητας, έχασαν την επαφή με εμάς τους γεωπόνους, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Προστασία του περιβάλλοντος δεν σημαίνει Ακαλλιέργεια, Πείτε μου τι πειράζει να καλλιεργούν με αξιοπρέπεια την πατρογονική τους γή και να βιοπορίζονται από αυτή. Είναι γελοίο να αφήσουμε να δασώσουν όλες αυτές οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις επειδή μετά τον πόλεμο ήταν σε μία αεροφωτογραφία κατά την άποψη των δασολόγων δάσος. Εκτάσεις που σήμερα στην κρίση συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας ακόμη και με εξαγώγιμα προϊόντα όπως τα μήλα, τα κάστανα κ.α. και στο τέλος να τους στείλουν όλους στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας. Θλιβερό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: