Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Θέμα : Ενημέρωση για την πρωτοβουλία «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Θέμα : Ενημέρωση για την πρωτοβουλία «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Συνάδελφοι, Πρόεδροι των Γεωτεχνικών Φορέων

Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, η πρώτη επιστολή που θα συνταχθεί από την υπό σύσταση Μ. Κ. Ο. «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», να απευθύνεται προς εσάς, όχι μόνο με την έννοια της ενημέρωσης αυτής καθαυτής, αλλά και για τη σημειολογική έννοια και αξία που έχει για μας η επικοινωνία και η συνεργασία μαζί σας.

Η πρωτοβουλία μας αυτή, προέκυψε ως ανάγκη αλλά και ως δικαίωμα να αξιοποιήσουμε σκόρπιες εμπειρίες, ατελέσφορες προσπάθειες, αναξιοποίητα αποθέματα γνώσης και ευκαιριών, όχι μόνο προς όφελος του αγρότη και του Γεωτεχνικού, αλλά κυρίως του μέσου πολίτη. Του μέσου πολίτη, ανεξάρτητα από τον τόπο, ανεξάρτητα από τη σχέση του με τη Γεωργία, ανεξάρτητα από το πολιτειακό καθεστώς που βιώνει. Το δικαίωμα του μέσου πολίτη ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, να απολαμβάνει ένα επαρκές και ποιοτικό τρόφιμο που θα του προσφέρει μια βιώσιμη γεωργία, το δικαίωμα του μέσου πολίτη ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, να ζει σε ένα φιλικό περιβάλλον που θα του προσφέρει μια ισόρροπη ανάπτυξη, το δικαίωμά το να μπορεί να επενδύει στο μέλλον των παιδιών του σε μια καλλίτερη ποιότητα ζωής .

Η Μ. Κ. Ο. «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», όπως θα διαπιστώσετε από το συνημμένο καταστατικό, δεν έχει κομματικό, συνδικαλιστικό και κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και δεν έχει συντεχνιακές επιδιώξεις,

Έχει σκοπό να συντονίσει μεμονωμένες μέχρι σήμερα προσπάθειες, έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε επιστήμονα του Γεωτεχνικού χώρου και όχι μόνο, αλλά και σε κάθε ενεργό πολίτη να συμμετέχει σ΄ ένα ειλικρινή διάλογο ουσίας, με σκοπό να προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα θέματα του αγροδιατροφικού και περιβαλλοντικού συστήματος.

Στόχος μας είναι να τροφοδοτήσουμε ένα νέο τρόπο κοινωνικού διαλόγου, διαβούλευσης και κυρίως αποτελεσματικής δράσης, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα όποια θετικά μέτρα των εθνικών ή και κοινοτικών πολιτικών, για τη διασφάλιση ενός καλλίτερου μέλλοντος για τις μικρές και μεγάλες μας πατρίδες.

Η Μ. Κ. Ο. «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» φιλοδοξεί να μην είναι ένα κλειστός χώρος, μια ακόμη «Μ. Κ. Ο. – ταμπέλα». Θα είναι - έτσι πιστεύουμε και θέλουμε να γίνει και με τη δική σας στήριξη - ένας ανοιχτός χώρος στο διάλογο, στη διεπιστημονική συνεργασία, στην παραγωγή προτάσεων και στην πραγματοποίηση έργων.

Συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε σε κοινή συστράτευση σ’ αυτήν την προσπάθειά μας, με την ιδιότητα είτε του εταίρου, είτε του μέλους, είτε του συνεργάτη.

Σας παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε την προσπάθειά μας αυτή στα μέλη των φορέων σας και σας προσκαλούμε να συμβάλλετε στην πρωτοβουλία μας, με τη δική σας ενεργή συμμετοχή ώστε να αποκτήσουμε τη δύναμη και την ικανότητα να φανούμε χρήσιμοι όχι μόνο στη χώρα μας και στην κοινωνία μας αλλά, με τη βοήθεια των συνδέσμων συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, και σε άλλες χώρες και άλλες κοινωνίες, που ίσως χρειαστούν τη βοήθειά μας.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε την ανοικτή επιστολή, το καταστατικό, τη διακήρυξη και τη σύνθεση του προσωρινού Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο τα οποία μπορείτε να τα προωθήσετε στα μέλη σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το προσωρινό ΔΣ

Ο Πρόεδρος - Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Μίλτος Τσόγκας - Δρ Σταμάτης Σεκλιζιώτης

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

"ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ –

ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

ΣΥΣΤΑΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΕΔΡΑ.

ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Συστήνεται αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 741-784 του Αστικού Κώδικα, η οποία διέπεται από τους παρακάτω όρους και συμφωνίες:

ΑΡΘΡΟ 2: ΕΠΩΝΥΜΙΑ / ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ / ΛΟΓΟΤΥΠΟ.

2.1. Η επωνυμία της Εταιρείας είναι "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και ο διακριτικός της τίτλος "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".

2.2. Στις συναλλαγές με την αλλοδαπή, όπου απαιτείται, η Εταιρεία θα χρησιμοποιεί ως επωνυμία και διακριτικό τίτλο την πιστή μετάφραση της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου αντίστοιχα της παραγράφου 2.1 του παρόντος άρθρου στην αντίστοιχη ξένη γλώσσα. Ενδεικτικά, στην Αγγλική η επωνυμία της Εταιρείας θα έχει ως εξής: " AGRONOMISTS OF THE WORLD NON-PROFIT CIVIL SOCIETY" και ο διακριτικός τίτλος της: " AGRONOMISTS OF THE WORLD ".

2.3. Το λογότυπο της Εταιρείας

περιλαμβάνει την απεικόνιση της υδρογείου σφαίρας που στο άνω μέρος της καλύπτεται από ένα δισχιδές πράσινο φύλλο και από πάνω ένα στρογγυλό σημείο, που παραπέμπει στις έννοιες της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης, της προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και της ευημερίας των λαών, μαζί με την επωνυμία στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα.

ΑΡΘΡΟ 3: ΔΙΑΡΚΕΙΑ.

3.1. Η διάρκεια της Εταιρείας ορίζεται αόριστη, αρχίζει δε από τη δημοσίευση του καταστατικού σύστασης αυτής στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Αθηνών.

3.2. Η Εταιρεία συστήνεται με προοπτική να διαρκέσει όσο χρόνο χρειασθεί, ώστε να πραγματοποιηθούν οι σκοποί της, όπως αυτοί περιγράφονται αναλυτικά στο οικείο άρθρο ή να διαπιστωθεί, ότι οι σκοποί αυτοί έχουν καταστεί ανέφικτοι. Το γεγονός αυτό διαπιστώνει και αποφασίζει μόνον η Συνέλευση των Εταίρων, με απόλυτη πλειοψηφία.

ΑΡΘΡΟ 4: ΕΔΡΑ

4.1. Η Εταιρεία εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων του Νομού Αττικής. Τα γραφεία της εταιρείας θα βρίσκονται σε χώρο που θα μισθώσει εντός της δημοτικής περιφέρειας της έδρας της. Η Εταιρεία μπορεί να αλλάζει γραφεία στα όρια της έδρας της, χωρίς να απαιτείται γι’ αυτό τροποποίηση του καταστατικού.

4.2. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εταίρων, μπορούν να δημιουργηθούν παραρτήματα και υποκαταστήματα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή του εξωτερικού, καθώς και να μεταφερθεί η έδρα της Εταιρείας σε άλλη περιοχή της Ελλάδας ή του εξωτερικού, τηρουμένων των απαιτούμενων διατυπώσεων του Νόμου.

Τελικό καταστατικό 25.2.10.doc

Ανοιχτή Επιστολή.doc

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ.doc

Προσωρινό Δ.Σ..doc

ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 1.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια: