Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Πιστώθηκαν οι λογαριασμοί, στα γκισέ για το τσεκ


Από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Μαρτίου έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των αγροτών με τα υπόλοιπα της Ενιαίας Ενίσχυσης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των δηλώσεων ΟΣΔΕ και το «πράσινο φως» των κοινοτικών για τις πληρωμές. Αρμόδια στελέχη της διοίκησης δεν κρύβουν την ικανοποίηση για το γεγονός ότι για πρώτη φορά η χώρα μας διαθέτει ψηφιοποιημένη εικόνα για το σύνολο των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, «εργαλείο» με το οποίο όλα πλέον μπορούν να γίνουν πιο εύκολα.

Εξαίρεση από την παραπάνω διαδικασία αποτελούν προς το παρόν τρεις Ενώσεις (Λακωνίας, Κέρκυρας και Κιλκίς – Αξιούπολης) τα μέλη των οποίων δεν έχουν πληρωθεί και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές θα χρειασθούν ακόμη 1-2 εβδομάδες για να φθάσουν στις απαιτούμενες προσαρμογές.

Κάποιοι αγρότες με τις κάρτες τους επιβεβαίωσαν την κατάθεση, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν ανάληψη, καθώς τα χρήματα είναι δεσμευμένα, ενώ οι περισσότεροι προσέρχονται από σήμερα Δευτέρα 15 του μήνα στις τράπεζες, οπότε αναμένεται να κορυφωθεί η διαδικασία καταβολής του υπολοίπου 40% της επιδότησης.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ποσό της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται σε 1 δις 90 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή είχε δηλώσει «ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει επέλθει στη διαδικασία ψηφιοποίησης των δηλώσεων του 2009, διευκρινίζοντας ότι μόνο σε 5 Ενώσεις, συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και είναι πολύ πιθανό οι πληρωμές να καθυστερήσουν. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν πιλοτικά κάποιες πληρωμές αγροτών, ενώ ο στόχος του υπουργείου είναι τη Δευτέρα να ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών με τις εξοφλητικές δόσεις του τσεκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: