Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Επιπλέον νομοί στο πρόγραμμα για το έλκος καστανιάς

ImageΈντεκα νομούς πρόκειται να καλύψει η δράση για την καταπολέμηση του έλκους καστανιάς, που περιλαμβάνεται στην Δ΄ Προγραμματική Περίοδο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.
Όπως αναφέρεται, στο πρόγραμμα θα καλυφθούν και οι νομοί Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Αχαΐας, Ηλείας, Σερρών, Λέσβου, Χανίων, Ξάνθης, Ημαθίας και Τρικάλων που δεν έχουν περιληφθεί την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.
Ο κ. Σκανδαλίδης ενημερώνει ότι το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην απόφαση ένταξης της νέας δράσης και στην ανάθεση της μελέτης σε αρμόδιο φορέα, για την αναγνώριση και χαρτογράφηση των τύπων βλαστικής συμβατότητας του παθογόνου μύκητα και την εφαρμογή της βιολογικής καταπολέμησης στους παραπάνω νομούς. Στην άμεση προτεραιότητα του υπουργείου είναι η διαδικασία για την προετοιμασία των προδιαγραφών της μελέτης, για να μπορέσει να ξεκινήσει η υλοποίησή της κατά τις αρχές του φθινοπώρου, έτσι ώστε οι πρώτοι εμβολιασμοί των δένδρων να γίνουν το Μάιο του 2012 που είναι η κατάλληλη περίοδος για την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Γαληνού, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη βιολογική καταπολέμηση της ασθένειας της καστανιάς στον καστανεώνα Αγιάσου στη Λέσβο.

www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: