Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΓΕΣΑΣΕ: Η αισχροκέρδεια και τα καρτέλ αντιμετωπίζονται χωρίς επιπλέον πόρους .

Δεν χρειάζονται δημόσιοι πόροι για να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και καρτελοποίησης της αγοράς τροφίμων , πολιτική βούληση χρειάζεται επισημαίνει η ΓΕΣΑΣΕ εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στους...... απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και των συνταξιούχων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης επισημαίνει η Τριτοβάθμια αγροτοσυνδικαλιστική οργάνωση είναι μεγάλες και τυχόν αποτυχία της θα κριθεί δίχως ελαφρυντικά από τους πολίτες . Το Δελτίο:

Η ΓΕΣΑΣΕ , εκφράζοντας τα αισθήματα των ελλήνων αγροτών , δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και των συνταξιούχων.
Παράλληλα , με αφορμή την βαθιά κρίση που περνά η χώρα και που , όπως όλα δείχνουν , θα οδηγήσει σε φτώχεια και ανεργία μεγάλο μέρος του πληθυσμού , επισημαίνει τα εξής :
Πρώτον , καλεί τους έλληνες αγρότες , παρά τα μεγάλα προβλήματα που επίσης αντιμετωπίζουν , να συνεχίσουν να παράγουν ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα διαθέτοντάς τα στους καταναλωτές και τις αγορές του εξωτερικού. Είναι ανάγκη πλέον και οι καταναλωτές να επιλέγουν ελληνικά προϊόντα , γυρίζοντας την πλάτη σε ομοειδή εισαγόμενα.
Δεύτερον , καλεί τις αρχές (κυβέρνηση , κόμματα , δικαιοσύνη) να ανταποκριθούν στο παλλαϊκό αίτημα για δικαιοσύνη και τιμωρία όσων οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Και δικαιοσύνη σημαίνει απόδοση ευθυνών για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις. Οι περιπτώσεις λεηλασίας του δημοσίου πλούτου είναι πολλές και καμία δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Από τις κορυφαίες , όπως η κλοπή με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων, τα «Βατοπέδια» η κατασπατάληση και διασπάθιση αναπτυξιακών πόρων, μέχρι τις απαράδεκτες για ένα δημοκρατικό καθεστώς πολυδάπανες «βιομηχανίες προπαγάνδας» που στήθηκαν στα υπουργεία τα τελευταία χρόνια για την εξαπάτηση των πολιτών. Η περίπτωση δεν είναι μοναδική , αλλά ενδεικτική της εγκληματικής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος που προοριζόταν για αναπτυξιακούς σκοπούς.
Τρίτον , καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα επιτρέψουν στη χώρα να μη βυθιστεί στην ύφεση για χρόνια , συντρίβοντας τα σχέδια και τα όνειρα των ελλήνων. Για παράδειγμα , δεν χρειάζονται δημόσιοι πόροι για να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και καρτελοποίησης της αγοράς τροφίμων . Πολιτική βούληση χρειάζεται. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και τυχόν αποτυχία της θα κριθεί δίχως ελαφρυντικά από τους πολίτες .
agroschannel.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: