Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δέσμη προτάσεων για την αναμόρφωση της ΚΑΠ

Κείμενο προτάσεων της Ειδικής Επιτροπής Επιστημόνων για την αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής πρόκειται να τεθεί σύντομα προς διαβούλευση με όλους τους φορείς, με στόχο η Ελλάδα να μπορέσει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που θα ξεκινήσει το 2014, σύμφωνα τα όσα δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, στα πλαίσια ενημέρωσης των επιτροπών Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τη στρατηγική και το χρονοδιάγραμμα της χώρας μας, ενόψει της αναθεώρησης της ΚΑΠ. Η υπουργός ζήτησε από όλους να καταθέσουν προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει «ουσιαστική και σε βάθος διαβούλευση».
Επιπλέον, η κ. Μπατζελή έδωσε έμφαση στη διασφάλιση των κοινοτικών πόρων στην επόμενη κατανομή, τονίζοντας: «Θα δώσουμε πραγματική μάχη. Χρειαζόμαστε, όμως, να οριοθετήσουμε καινούργια εργαλεία και να πείσουμε την Ε.Ε. ότι αυτούς τους πόρους, θα τους αναδιατάξουμε. Διαφορετικά θα αποτύχουμε. Γι’ αυτό οι λέξεις ανάπτυξη, απασχόληση και περιβάλλον, πρέπει να είναι καλά στο μυαλό μας».

Δηλώσεις Μπατζελή
«Πολύ σύντομα η Ειδική Επιτροπή Επιστημόνων θα παρουσιάσει ένα κείμενο βάσης, με προτάσεις για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής μας, το οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση με όλους τους φορείς. Στόχος, η Ελλάδα, με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης, που θα αρχίσει από 1/1/ 2004, να είναι πανέτοιμη και προετοιμασμένη, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.
Οφείλουμε να ανοίξουμε τώρα τον διάλογο, και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναζητώντας παράλληλα συμμαχίες, ώστε να μη βρεθούμε ουραγοί των εξελίξεων. Θέλουμε, με κοινωνική και πολιτική συναίνεση, να αποφασίσουμε για συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις. Ανοίγουμε από τώρα τον διάλογο, ώστε να φτάσουμε το 2013 σε μια ΚΑΠ, που θα έχει επιδοτήσεις».
agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: