Το ΔΝΤ στην Χαλκιδική φέρνει ποιο κοντά
τους τοπικούς παράγοντες για την ανάπτυξη
Ο Δήμος Κασσάνδρας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής, οργανώνουν με την υποστήριξη του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, του ΤΑΟΧ και της Καλλιστώ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων την AGRO TOURISM 2010, από 14 έως 16 Μαΐ 2010, στην Καλλιθέα Κασσάνδρας στο ξενοδοχείο Aegean Melathron.
Η πολυεκδήλωση AGRO TOURISM, 14-16/5/2010 περιλαμβάνει Έκθεση τοπικών φημισμένων προϊόντων και υπηρεσιών, Γευσιγνωσίες, Εκδηλώσεις, Περιβαλλοντική εκπαίδευση ανηλίκων, Συνάντηση για τον 40ο Διάπλού του Τορωναίου, Ημερίδα «οι επιχειρήσεις στην οικονομία του σήμερα», παρουσίαση Φωτοβολταϊκών, παρουσίαση Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας, εκδήλωση του αθλητικού συλλόγου Κασσάνδρας, Νέες επενδυτικές ευκαιρίες, δυνατότητες στην Πράσινη ανάπτυξη, συνάντηση-συζήτηση για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, διεπαγγελματική συνάντηση παραγωγών, chefs, εστιατόρων και άλλες.
Η AGRO TOURISM, 14-16/5/2010 θα αναπτυχθεί στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου Aegean Melathron και ειδικότερα στην μεγάλη αίθουσα
Στην έκθεση της AGRO TOURISM, 14-16/5/2010 μετέχουν μεταξύ άλλων οι: Γιαννακάκη Ελένη -Σαπωνοποιΐα, Γλυκά Μυστικά –Γλυκά κουταλιού. ΕΑΣ Χαλκιδικής-ελιές επιτραπέζιες, ΕΕΝΝ Ο ΣΙΘΩΝ –Διάπλους Τορωναίου, ΕλαιουργικόςΣυνεταιρισμός Πολυγύρου –Επεξεργασία ελιάς, Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη «Ευ Γεύεσθαι» - Παραδοσιακά προϊόντα, «Εκ Φύσεως» - Χρηστικά ξύλινα αντικείμενα, Καλαϊτζής Χ & Δ ΟΕ –Οινοποιείο, Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ»-υπηρεσίες, Κτήμα Λειβαδιώτη –Οινοποιείο, Παπακωνσταντίνου Νίκος –Βότανα, Σύλλογος Γυναικών Ν.Φώκαιας-παραδοσιακά τρόφιμα (πίτες, γλυκά), Πολιτιστική & Λαογραφική Ομάδα Ν.Φώκαιας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Κασσάνδρα», Σύλλογος Γυναικών Αφύτου «Η Αφυταία»-παραδοσιακά τρόφιμα, Χαντάβας Ευρυβιάδης –Παραδοσιακός χαλβάς, Χαλκιά Μαγδαληνή –Αποσταγματοποιΐα-Ποτοποιΐα, Λαδάς Δημήτριος ΑΕ –Επεξεργασία ελιάς, Λεμονή Μαρία -Χειροποίητο κόσμημα, Τσαμακδάς Γιάννης – φυτά Μπονσάι, Αρτοσκευάσματα Γαβανάς- αρτοποιήματα, Άθως Εμφιαλωτική ΑΕ –Εμφιαλωμένο νερό, Ρεπάνης Παύλος –Μέλι, Κτήμα Κουτσουμπάκη –Βιολογικό κρασί, «Λαδόπετρα» -Λάδι & Σαπούνι, Φάρμα Τσολάκης –Ξενώνας, «Ρόδαμος» -Ξενώνας, «Άβατον» - Βιολογικό μέλι, «Ανθεμούντα» -Μέλι & ζυμαρικά, CHEF & THE CITY-υπηρεσίες, ATHENS GSM Θεσσαλονίκης –Κολλέγιο, Ένωση Φοροτεχνικών Βορείου Ελλάδος -Ε.ΦΟ.Β.Ε., Καλανδαρίδης Αθανάσιος –Τυροκομικά, Τραγάλης ΑΕ –Ιχθυοπροϊόντα, Φυτώρια Μαυρομάτη, Καζάκη Μαριάννα –Προϊόντα αμπέλου & ντολμαδάκια, Συνεταιρισμός Γυναικών Νέας Γωνιάς –Παραδοσιακά προϊόντα, ΕΑΣ Πολυγύρου-επιτραπέζιες ελιές, Παντάλης Στέλιος –Εργαστήριο κεριών και «Βάλσαμο» -Φυσικά σαπούνια με αιθέρια έλαια, ενώ προβάλεται η ανάγκη σύνδεσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής, και του τουρισμού με την παράδοση και τον πολιτισμό, δίνοντας ταυτότητα στα τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Στην Χαλκιδική οι τοπικοί παράγοντας ανάπτυξης είναι οι αγρότες των φημισμένων αγροτικών προϊόντων, είναι οι τουριστικοί επιχειρηματίες που αξιοποιούν τοπικό ανθρώπινο δυναμικό και τοπικά προϊόντα και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που είναι η ψυχή της κοινωνίας και κρατούν σε επαφή όλους τους ενεργούς πολίτες. Και όλοι αυτοί έχουν χώρο στην AGRO TOURISM, 14-16/5/2010.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου