Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Προς ιδιωτικοποίηση τα Σφαγεία Βόλου


Προς ιδιωτικοποίηση τα Σφαγεία Βόλου

Το δρόμο της παραχώρησης των Σφαγείων Βόλου σε ιδιώτη φαίνεται να επιλέγει ο Δήμος Βόλου, μετά τη διάλυση της εταιρείας που αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου την Πέμπτη 4 Μαρτίου. Η απόφαση (με την αιτιολογία ότι η επιχείρηση είναι μη βιώσιμη) πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Αυτό που μένει να διευκρινισθεί –και εξετάζεται αυτό το διάστημα- είναι αν στον διαγωνισμό για την πώληση θα προχωρήσει η ίδια η εταιρεία ή ο Δήμος.

Η όποια ενέργεια, πάντως, θα γίνει αφότου τα σφαγεία πάρουν τον κωδικό πιστοποίησης από την Ε.Ε., κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος αποφάσισε να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δίνοντας 47.950 ευρώ και πλέον από 42% κατέχει το 46%.

Το ποσό ουσία θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή των μισθών των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.

Από την άλλη, η απόφαση του Δήμου Αισωνίας να μην συμμετέχει στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου όπως οι σύλλογοι κτηνοτρόφων κι αγελαδοτρόφων προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που αρνήθηκε να ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κυρ. Μήτρου τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι για την λειτουργία των σφαγείων όπως οι προαναφερόμενοι φορείς και ο δήμος Αισωνίας που διαθέτει και το κτηνοτροφικό κεφάλαιο να μην συμμετέχουν και ν’ αναλαμβάνει το βάρος ο δήμος Βόλου και η Ν. Ιωνία ενώ η ΝΑΜ ούτως η άλλως έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μέτοχος αφής στιγμής είναι με τις υπηρεσίες της ο ελέγχων.

Στο ίδιο πνεύμα και η τοποθέτηση του μέλους της μειοψηφίας και του Δ.Σ. των σφαγείων κ. Στρατηγόπουλου ο οποίος προβληματίστηκε και για την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Από την πλευρά της ΔΑΣ, ο Αντ. Παππάς επισήμανε ότι είναι αδύνατον να είναι βιώσιμη η επιχείρηση τη στιγμή που λειτουργούν κι άλλα Σφαγεία στο Νομό τη στιγμή που στον αρχικό σχεδιασμό για τη λειτουργία τους υπήρχε δέσμευση να μην λειτουργήσουν άλλο στο Νομό. Με το σκεπτικό ότι αφού δεν συμμετέχουν όλοι οι μέτοχοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι δυνατόν να καλείται να πληρώσει και πάλι ο βολιώτικος λαός το καταψήφισε και ο Μαργ. Πατσιαντάς.

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης των Σφαγείων υπό προϋποθέσεις τάχθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Τσαμπρινός και Στάμος ενώ ο πρόεδρος της εταιρίας δημοτικός σύμβουλος, Απ. Καψιώτης τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί η πολιτική απόφαση από το Δ.Σ. για την ιδιωτικοποίησή τους για να γνωρίζει και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πώς θα προχωρήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: