Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Τα πρακτικά της ΓΣ των Αποφοίτων του ΓΠΑ σχετικά με το θέμα Master και τα επαγγελματικά δικαιώματα

Αγαπητοί συνάδελφοι
Κοινοποιώ τα πρακτικά της ΓΣ των Αποφοίτων του ΓΠΑ σχετικά με το θέμα Master και τα επαγγελματικά δικαιώματα, μαζί με το αναλυτικό υπόμνημα του συναδέλφου κ. Μπουράνη.
Πιστεύω να είναι κατατοπιστικά και να λύνουν κάποιες απορίες .

Για το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων
Ο Πρόεδρος
Ι.Χρονόπουλος
Πρακτικά ΓΣ 28.2.2010

"Ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στη Συνεδρίαση της Συγκλήτου όπου υπήρξε το θέμα και αποφασίστηκε η χορήγηση πιστοποιητικού στους αποφοίτους ότι το παρεχόμενο πτυχίο είναι ισοδύναμο με Master. Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Καραμάνο ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδρομή του θέματος μέχρι σήμερα και τις δυσκολίες που ανέκυψαν από τις διάφορες πολιτικές ηγεσίες. Ο κ. Μπουράνης ενημέρωσε για τις παράλληλες κινήσεις που έχουν κάνει οι μηχανικοί επί του θέματος. Το Πιστοποιητικό βασίζεται στο γεγονός ότι το δίπλωμα πενταετούς κύκλου σπουδών συγκεντρώνει 300 διδακτικές μονάδες, ενώ το επίπεδο πιστοποιείται με μελέτη που συνέταξε επιτροπή του ΓΠΑ με επικεφαλής τον συνάδελφο κ. Κ. Παπαγεωργίου, η οποία συγκρίνει το πρόγραμμα σπουδών του ΓΠΑ με αυτό άλλων πανεπιστημίων του εξωτερικού ανά τμήμα και δείχνει ότι το επίπεδο είναι ισότιμο με master. H Συνέλευση στηρίζει τις ενέργειες των πρυτανικών αρχών.
Σχετικά με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στην κινητικότητα που παρατηρείται σχετικά με το Ενιαίο Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων. Ο κ. Καραμάνος αναφέρθηκε στη συνάντηση του ΓΕΩΤΕΕ με τα Τμήματα των γεωτεχνικών ΑΕΙ στις 14-1-2010 και ότι διεκδικούμε την ένταξη του πτυχίου του γεωπόνου στο 7ο επίπεδο. Ο κ. Μπουράνης αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η σύνοδος Πρυτάνεων και Κοσμητόρων πολυτεχνικών σχολών σχετικά με τα επαγγελματικά προσόντα των μηχανικών και ότι σε αυτά κατ ’επέκταση συμπεριλαμβάνονται και οι γεωπόνοι πενταετούς κύκλου σπουδών ΑΕΙ. Επίσης αναφέρθηκε στο γενικότερο πακέτο που αφορά στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος των τεχνολόγων γεωπονίας ΤΕΙ ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου που βρίσκεται σε διαβούλευση, καθώς και τα σχετικά με την οδηγία 2005/36, σε ότι αφορά στους γεωτεχνικούς. Ζήτησε από τον σύλλογο ότι παρατηρήσεις έχουν επί του θέματος να τις προωθήσουν άμεσα στις πρυτανικές αρχές για να ληφθούν υπόψη στα κείμενα και στις ενέργειες που σχεδιάζονται. Η Συνέλευση επισήμανε ότι το θέμα απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή και την άμεση ανταπόκριση των γεωπόνων και ότι ο Σύλλογος θα πρέπει να ενημερώσει ευρύτερα τα μέλη του επί των εξελίξεων για την συμβολή τους. Σχετικό αναλυτικό υπόμνημα έχει διανεμηθεί από τον κ. Μπουράνη σχετικά με την πορεία του θέματος μέχρι σήμερα."

Επίπεδα τεχνικής ευθύνης



ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: