Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Αναβαθμίζεται το ενδιαφέρον για την κυματική ενέργεια

TO δυναμικό της ενέργειας από τον θαλάσσιο κυματισμό (κυματική ενέργεια) μπορεί να έχει αξιοσημείωτη συνεισφορά στην παραγωγή ενέργειας σε διεθνές επίπεδο. Eρευνες έχουν δείξει ότι η κυματική ενέργεια μπορεί να καλύψει το 10% της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρώπη, ως το 2030. Η κυματική ενέργεια παρουσιάζει όλα τα οφέλη των ΑΠΕ αλλά και ειδικότερα πλεονεκτήματα, με σημαντικότερο αυτό της μεγάλης πυκνότητα ενέργειας και της μικρής οπτικής όχλησης, ακόμα και αν οι συσκευές εγκαθίστανται σε απόσταση που είναι ορατές από την ακτή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους είναι βυθισμένο στη θάλασσα.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια η ερευνητική πειραματική διαδικασία σε τεχνικό επίπεδο έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο, υπάρχουν αρκετά μη τεχνικά εμπόδια τα οποία πρέπει να διευθετηθούν και ξεπεραστούν, προκειμένου να επισπευσθεί η ανάπτυξη της νέας αυτής αγοράς.
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό έργο WAVEPLAM (Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη), διοργανώνει την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010, στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial (Αχιλλέως και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πλατεία Καραϊσκάκη) ημερίδα με τίτλο: «Κυματική ενέργεια: Δυναμικό, εμπόδια και προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς». Το έργο WAVEPLAM έχει ως στόχο τον περιορισμό ή και την άρση των μη τεχνολογικής φύσης εμποδίων, που θα προκύψουν όταν μεγάλης κλίμακας εφαρμογές των τεχνολογιών αυτών θα είναι έτοιμες προς εγκατάσταση.
Πηγή: Express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: