Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η TÜV HELLAS και στα βιολογικά

ImageΟ Οργανισμός Επιθεώ- ρησης και Πιστο- ποίησης TÜV HELLAS ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις του τομέα παραγωγής τροφίμων, διευρύνει το πεδίο δραστηριοτήτων του, παρέχοντας την υπηρεσία ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.

Ο Οργανισμός TÜV HELLAS, έχοντας λάβει τη διαπίστευση του ΕΣΥΔ και την έγκριση από το ΥΠ.Α.Α.Τ. σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία, θέτει την πολυετή εμπειρία των εξειδικευμένων στελεχών του, στην υπηρεσία της πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών της σύγχρονης αγοράς.

Η πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων από την TÜV HELLAS επιτυγχάνεται μέσω ελέγχων στο σύνολο της διαδικασίας παραγωγής τους, η οποία περιλαμβάνει τον πρωτογενή τομέα με τις μονάδες φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και τον δευτερογενή τομέα με τις μονάδες μεταποίησης και διάθεσης γεωργικών προϊόντων.

Οι αυστηροί έλεγχοι στους οποίους υπόκεινται τα βιολογικά προϊόντα έχουν στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού στη βιολογική καλλιέργεια, την παροχή προστιθέμενης αξίας και τη διείσδυσή τους στις αγορές του εξωτερικού.

Αναλυτικά, η TÜV HELLAS παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων στους ακόλουθους τομείς:

Φυτική Παραγωγή

Ζωική Παραγωγή

Μεταποιημένα Προϊόντα

Άλλα Προϊόντα (Ζύμες, μανιτάρια)

Διαδικασίες αποθήκευσης, εμπορίας και εισαγωγής

Η TÜV HELLAS προβλέποντας τις ραγδαίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, προχώρησε το 2000 στη σύσταση εξειδικευμένης Διεύθυνσης (Agrisystems Division) με στόχο την κάλυψη των αναγκών και τη διασφάλιση της ποιότητας στον πρωτογενή τομέα.

Η Διεύθυνση Agrisystems καλύπτει πιστοποιήσεις και επιθεωρήσεις, με διαπιστεύσεις στα πεδία της Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων, Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική Παραγωγή (Agro 2, Globalgap) και στην Ζωική Παραγωγή (Agro 3.1, 3.2, 3.3, 3.4), Συστημάτων Διαχείρισης (ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004), Ιδιωτικών Πρωτοκόλλων (BRC, IFS, GMO Control, πιστοποίηση ιχνηλασιμότητας, CO2 emission) και Εκπαίδευσης.

Ο Οργανισμός προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διατηρεί γραφεία στο Βόλο και το Ηράκλειο Κρήτης, με δίκτυο εκπροσώπων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: